فروش کربوکسی متیل سلولز (CMC) و مشخصات این محصول:
کربوکسی متیل سلولز (CMC) یک هیدروکلوئید دارای فعالیت سطحی است.
که میتواند به عنوان یک امولسیفایر در امولسیونهای روغن در آب عمل کند.
اما نقش اصلی آن در فاز آبی، به عنوان سازنده، ضخیمکننده یا ژلکننده عمل میباشد.
صمغ سلولز یا کربوکسی متیل سلولز (CMC) یک ماده چند منظوره است.
که به عنوان یک ماده افزودنی غذایی E466 به عنوان یک ضخیمکننده، اتصالدهنده، امولسیفایر و تثبیتکننده در مواد غذایی مورد استفاده قرار میگیرد.
صمغ سلولزی همراه با صمغ زانتان، بیشترین و رایجترین ماده ضخیمکننده هستند.
که در مواد غذایی مورد استفاده قر ار میگیرند.
[caption id="attachment_30847" align="alignnone" width="833"] فروش کربوکسی متیل سلولز (CMC)[/caption]
معمولاً بنام CMC (در مواد غذایی مورد استفاده قرار میگیرد).
نمک آن، سدیم کربوکسی متیل سلولز یا سدیم CMC به جای خود کربوکسی متیل سلولز است.
به دلیل عدم حلالیت CMC در آب، معمولاً برای استفاده بهتر از آن، نمک سدیم آن ساخته میشود.
سدیم CMC یک اتر سلولز محلول در آب است که با اصلاح شیمیایی، از سلولزهای طبیعی مانند پنبه یا خمیر چوب به دست میآید.
این نمک سدیم، جزئی از یک کربوکسی متیل اتر سلولز است، خود سلولز مستقیماً از فیبر گونههای گیاهی بدست میآید.
اتحادیه اروپا در سال 2013 تعریف و مترادف مشخصات E466 را تغییر داد تا به شرح زیر روشن شود:
قبل | حال | |
E 466 سدیم کربوکسی متیل سلولز، کربوکسی متیل سلولز، صمغ سلولز | E 466 سدیم کربوکسی متیل سلولز، صمغ سلولز | عنوان |
CMC; NaCMC; Sodium CMC | NaCMC; Sodium CMC | مترادف |
صمغ سلولز اغلب در غذاها و نوشیدنیها به منظور تهیهی غذاهای ضخیم و خامهای جهت جذب اشتهای مشتری استفاده میشود.
این ماده با حفظ رطوبت، بسیاری از غذاها را غلیظ و تثبیت میکند.
و مانع از جدا شدن فاز روغن و مواد تشکیلدهنده از هم میشود و به همین ترتیب بافت پایداری را ایجاد میکنند.
[caption id="attachment_29565" align="alignnone" width="833"] فروش کربوکسی متیل سلولز (CMC)[/caption]
همانطور که از سلولز و فیبر گیاهی و معمولاً از تراشههای چوب تهیه میشود.
و چون در فرآیند تولید آن از هیچگونه مواد حیوانی یا محصولاتی که دارای منشأ حیوانات باشد، استفاده نمیشود بنابراین وگان محسوب میشود.
بله، صمغ سلولز معمولاً عاری از گلوتن است و افراد مبتلا به سلیاک میتوانند از آن استفاده کنند.
این ماده معمولاً در هر دو برچسب غذایی بدون گلوتن و حاوی گلوتن یافت میشود.
با توجه به تعریف FDA از فاقد گلوتن، این ماده از سلولزی کاملاً مناسب تولید میشود.
که حاوی گندم، چاودار، جو، و یا تلفیقی از این غلات نمیباشد.
این ترکیب از واحد آنهیدروگلوکوز با متوسط 0.2 تا 5/5 گروههای کربوکسی متیل (-CH2COOH) روی آن تشکیل شده است.
[caption id="attachment_29559" align="alignnone" width="833"] فروش کربوکسی متیل سلولز (CMC)[/caption]
به طور کلی، دو مرحله در فرآیند تولید وجود دارد، قلیایی سازی و اتریزاسیون (حذف آب از الکل به منظور تشکیل اتر)
مواد خام خمیر سلولز را در محلول قلیایی (به طور کلی هیدروکسید سدیم، 5–50%) پراکنده کنید تا سلولز قلیایی بدست آورید.
Cell-OH+NaOH →Cell·O-Na+ +H2O
اتریزاسیون سلولز قلیایی با مونو کلرواستات سدیم (حداکثر 30٪) در یک محیط الکل در آب صورت میگیرد.
مخلوط سلولز قلیایی و معرفها (50-75 درجه سانتیگراد) گرم میشوند و در طی فرایند هم زده میشوند.
DS سدیم CMC را میتوان با شرایط واکنش و استفاده از حلالهای آلی مختلف (مانند ایزوپروپانول) کنترل کرد.
پودر دانهای یا فیبری، بی رنگ سفید یا کمی زرد یا خاکستری، بیبو و بیمزه است
درجه جایگزینی یا DS، به معنای میانگین تعداد گروههای هیدروکسیل جایگزین شده در واحد گلوکوپیرانوز است. در یک جایگزینی کامل 3=DS میباشد.
طبق اتحادیه اروپا، مقدار DS صمغ سلولز با گرید غذایی، 0.2-1.5 (-CH2COOH) در هر واحد آنهیدروگلوکوز است.
[caption id="attachment_29566" align="alignnone" width="833"] فروش کربوکسی متیل سلولز (CMC)[/caption]
یک محلول کلوئیدی چسبناک را با آب ایجاد میکند. صمغ سلولزی دارای حلالیت خوبی در آب است و آب را به راحتی جذب میکند.
هنگامی که در آب سرد حل شود، یک محلول کلوئیدی تشکیل میدهد.
درجه جایگزینی (DS) و گرانروی دو عامل اصلی مؤثر بر میزان حلالیت آن در آب هستند.
به طور کلی ویسکوزیته بین mPa.s 25 و mPa.s 50،000 است.
صمغ سلولزی تنها در محلولهای قلیایی هنگامی که مقدار DS <0.3 باشد، محلول میباشد.
هنگامی که مقدار DS بیشتر از 0.4 باشد محلول در آب است.
هنگامی که DS به 0.7 نزدیک میشود به راحتی در آب حل میشود و هنگامی که DS بالاتر از 1 باشد، میزان انحلال آن در آب کمتر است.
برای ادامه مطلب اینجا کلیک کنید.